Detaljnörd – badrum

Det kan tyckas banalt och alldeles självklart men ack så fel ni har. Om ni bara visste hur många badrum jag ser, såväl på hotell som i fina hem där jag gör reportage, där man missat hur mycket känslan av detaljer gör. Det kan vara ett superexklusivt marmorgolv, en dusch för nästan osunt många tusenlappar och blandare i äkta guld MEN lägger man inte lite kärlek även till rummets accessoarer blir det ofta platt fall.

maria roswall badrummaria roswall badrum

Det här är bilder från mitt badrum i vårt förra hus. Ett ganska så litet badrum – tycks vara min förbannelse att aldrig få det där spatiösa, lyxiga utrymmet för mitt favoritrum – där det åter igen var viktigt med förvaring. Och, då min man inte är någon badkarsfavorit, en generös dusch. Även om vår kommod, samt det stora skåpet ovanför träskivan, har några år på nacken (allt från Ballingslöv men ca sex, sju år gammalt) hade jag gärna tagit dem med mig till vårt nya hus. Älskar det mörka trät ihop med det vita kaklet och blev alltid väldigt lugn och harmonisk när jag gick in i det här badrummet.

Då utrymmet var så pass litet valde vi att sätta upp en handdukstork på väggen. Duschväggarna var underbara och det fina stengolvet, som faktiskt gör duschen helt halkfri, är sandsten från Italien.

maria roswall badrum maria roswall badrum

Förvaringsboxar kan man idag köpa i mer eller mindre alla prisklasser och till exempel Lagerhaus och Granit har stora sortiment. Mina mörka kommer från en butik i New York men porslinsburkarna kommer från Broste Copenhagen.

Och snart mina vänner är vårt nya badrum äntligen klart! Bjuder förhoppningsvis på bilder därifrån i nästa inlägg. Förhoppningsvis…


Foto: Malin Bondeson för Inspiration My Home

INLÄGGET ÄR TAGGAT MED:
Detaljnörd – badrum

Det nya svarta – Träkök!

Detaljnörd – badrum

Hur ser ett lantligt kök ut?

Nästa inlägg