Det sitter i detaljerna

Nu börjar äntligen hela köket bli klart, allt kommer slutligen på plats. Det finns ett par småsaker kvar att fixa – då ska ni få se helheten såklart! Men jag tycker att det är minst lika viktigt att tänka på detaljerna, det är egentligen där de stora skillnaderna sitter. Inte bara i det visuella, utan små saker som faktiskt gör stor skillnad även i funktion. Jag har ju renoverat flera kök förut, man lär sig av sina misstag, gör om och gör rätt. Därför tänkte jag här dela med mig av små detaljer, som varit viktiga för oss som familj i vårt nya kök i huset.

Mässingshyllorna
Vi ville ha köket som en del av resten av rummet, som dessutom går i två halvplan. Köket skulle integreras med matsal och vardagsrum. Därför är det så snyggt med dessa hyllor som liksom är inbyggda i köket och en del av köksön. Det ger direkt mer vardagsrumskänsla, som en del av möblemanget i form av en bokhylla. Vi älskar att kunna ha alltifrån vaser, kokböcker och porslin här. En väldigt fin detalj.

Bänkskiva med spishäll
Tidigare har vi haft marmor i köket, och visst är vackert med naturlig sten. Men nu behövde vi något som tålde allt! Alltifrån värme, syror och såklart vänner och barn. En stor yta som ska klara många middagar och kalas de kommande åren. Därför föll skivorna på en Silestone Blanco Orion, som tål allt och dessutom är extremt lik marmor. Detta var nog kökets absolut bäst val! Sen att vi valde en planlimmad häll. Tidigare har vi haft en som ligger ovanpå, det gör vi inte om. Det samlar smuts och glaskanterna kan lätt gå sönder. När den nu ligger nedsänkt och jämnt med skivan blir det både snyggt och lätt att göra rent.

Vask & kran
Här var vi lite kluvna till en början, kan man ha en vit vask? Syns inte exakt allt då? Vi ville ju att den skulle gå ihop med bänkskivan och snyggast då blev just vitt. Nej, det funkar, man kan behandla den här precis som vilken vask som helst, utan att behöva ta vit porslin som är betydlig känsligare. Dessutom valde vi den här gången en mässingskran som man kan dra ut, det är otroligt praktiskt & det är jag glad för. Den används varje dag, till allt.

Handtag
I det här köket ville vi ha ordentliga handtag, där man faktiskt kan dra ut lådorna. Push är snyggt, men inte så funktionellt. De ”poppar” lätt ut när man lutar sig mot lådor och luckor. Dessutom adderar handtagen en extra detalj till köket. Vi valde dessa i ljust skinn och mässing som får en fantastisk fin patina ganska fort, och ger exakt den känslan av vardagsrum och kök i ett som vi vill ha.

Snart kikar jag in här igen med det färdiga resultatet, håll utkik!

/ Frida

Det sitter i detaljerna

Förhandsvisning på NK –
Kök i härligaste mörkblått

Det sitter i detaljerna

VÅRT FÖRSTA HUS – DET FÄRDIGA RESULTATET!

Nästa inlägg