Det nya svarta – Träkök!

Att välja modell på kök är svårt. Men något som är ännu svårare är att utse materialval till köket. Kommer materialen gifta sig tillsammans? Kommer de gå ihop med resten av hemmet? Resan till färdigt kök är lite som att reda ut en rubiks kub, man vet liksom aldrig om man är på rätt spår eller om alla bitar kommer att falla på plats.

petra tungården renovering köket petra tungården renovering

Det är så många detaljbeslut som ska tas och ibland känns det som att man famlar i mörkret. Vi ville inte bara att vårt kök skulle uppfylla en vis estetik, utan även faktiskt hänga med en bra tid och fylla funktion. Vi var på jakt efter ett kök med kvalité som blir vackrare med tiden.

petra tungården låda

Därför kändes det extra kul när Peter i Ballingslöv Butiken berättade att alla kök produceras i företagets hjärta, Ballingslöv. Jag tror att miljöhänsyn och kvalité kommer bli ännu viktigare och faktiskt påverka hur vi konsumerar 2016 och framåt.


Min vision var att köket skulle kännas som en enda möbel. Som att allt var ritat med samma streck. Mer som ett smycke för hemmet, än ett kök. Men för att det inte skulle bli allt för platt och tråkigt, behövdes det en detalj som skulle fånga ögat. Och det fick bli listerna i mässing. De blanka metallerna som omsluter lådorna under köksön gör att något händer. Att man hajar till.

petra tungården renovering köketpetra tungården renovering

Vi fortsätter att inreda med influenser från naturens resurser. Vi ser det inte minst när det kommer till köket. Våren 2016 vågar vi till och med på oss ett helt kök i trä. Rena vackra träytor och klassiskt enkla former.

petra tungården renoveringpetra tungården kök renoveringpetra tungården renovering

Vi kommer garanterat att få träsmak efter den här säsongen.

INLÄGGET ÄR TAGGAT MED:
, ,
Det nya svarta – Träkök!

Oj då… Badrumsrenovering del 2

Det nya svarta – Träkök!

Detaljnörd – badrum

Nästa inlägg