Daniella Witte´s nya kök tillsammans med Mija Kinning – Uppstart & renovering

Hej på er!
Daniella Witte här. Jag jobbar som inredningsstylist och har under åren gjort många spännande jobb för flera av  Sveriges främsta inredningsföretag. Ett av dem är Ballingslöv som har fått både kök och badrum stylade av mig. Den här gången gästar jag här Ballingslövs blogg för att berätta om min egen köksrenovering som pågick under hela hösten 2017 och var ett otroligt lyckat samarbete tillsammans med inredaren Mija Kinning.

Vårt tidigare kök var nästa åtta år gammalt och var lite slitet men till synes egentligen inget fel på. Jag är en stor motståndare till slit och släng så för att riva ut detta och sätta in ett nytt krävdes en vettig motivering och plan. Det fanns det! Vi stod nämligen i planeringsfasen för en stor renovering av vårt stall där det också skulle byggas ett kök. Vi kände att vårt då mer rustika kök skulle passa perfekt i stil och storlek för stallet så istället för att riva ut och kasta har vi magasinerat vårt gamla kök för att snart återvinna det i stallets nya inredning.

Eftersom jag och Mija är vänner privat så fanns min idé om ett samarbete tidigt i processen. Ni frågar kanske er varför en inredare tar hjälp av en annan inredare? Svaret är att Mija för det första är en av Sveriges bästa på just kök plus att jag och min man kände att hela renoveringen skulle kunna bli mycket roligare och mer avlastande om vi tog in Mija med två nya ögon och en tredje part. Rent psykologiskt visade det sig bli väldigt mycket bättre och småtjafs om olika beslut, ditt och datt minskades avsevärt. Dessutom blev det också tio gånger roligare att göra detta, trots allt tunga projekt, tillsammans med en inspirerande person som henne.

När Mija kom med sitt första förslag blev jag så glad. Hon hade förstått rummets stora nackdel, nämligen bristen på ljus. Förslaget var att riva väggen mot de trappor som tidigare varit gömda bakom en vägg och som ledde upp till ovanvåningen samt ner till källaren. I trappan satt dessutom ett fönster som genom denna förändring skulle kunna tillföra ett magiskt morgonljus till vårt nya kök. Köksingången utifrån skulle också bli något helt annat och känslan av att ha närmare ut till trädgården blev så väldigt tydlig genom ritningarna. Vi köpte såklart hennes idé rakt av!

Köksplaneringen Mija hade gjort skulle innebära en lång köksinredning längs hela fönsterväggen med en köksö i mitten. Den vägg där vi tidigare haft spisen skulle i det nya ge plats åt en solitär möbel för att förstärka inredningskänslan. För Mija var det viktigt att köket inte bara skulle kännas som ett kök utan mer som en del av inredningen. Vi gillade även den idén. En förslag på kulör var två olika ljusa nyanser av grått och sand. Även dessa föll vi för. Det enda vi ändrade på var att istället för en gråoljad bänkskiva i trä på ön beställa en rostfri. Även två diskmaskiner ritades in i ritningen efter min kära man Fredriks önskemål. Min önskan om en kopparvask + kopparkran fick vi också med. Det var lite knixigt att hitta ett snyggt exemplar men till slut lyckades vi få fram ett superfint alternativ som blev som ett smycke i det färdiga köket.

Så var vi gång. Inte riktigt lika enkelt som vi tänkt och vi stötte på en del utmaningar på vägen men det blev till slut klart och det har sedan dess både stylats, fotats och filmats för Ballingslöv´s kommande katalog och marknadsföring. Vi känner oss i skrivandets stund supernöjda och glada för vårt fina kök.

Det färdiga resultatet följer redan imorgon onsdag, så kika in då!

Kram Daniella

Daniella Witte´s nya kök tillsammans med Mija Kinning – Uppstart & renovering

VÅRT FÖRSTA HUS – DET FÄRDIGA RESULTATET!

Daniella Witte´s nya kök tillsammans med Mija Kinning – Uppstart & renovering

Daniella Witte´s nya kök tillsammans med Mija Kinning – Det färdiga resultatet!

Nästa inlägg