Daniella Witte´s nya kök tillsammans med Mija Kinning – Det färdiga resultatet!

Så hade 1, 2 och 3 månader gått. Hela renoveringen drog minst sagt ut på tiden då vi hade lite otur på vägen och vi fick skjuta lite på fotograferingen och filmningen…… Vi var väldigt trötta i slutskedet men visste samtidigt av erfarenhet att alla renoveringar tar längre tid än vad man planerat och att den efterlängtade belöningen skulle vänta på oss bakom hörnet. Och det var såklart att äntligen få njuta fullt ut av vårt nya fina kök.

Resultatet!! Känslan i vårt nya kök är helt annorlunda mot hur den var förut. Hela rivningen av väggen mot trapporna fick rummet att dansa i en helt annan riktning med mjukare steg och med full av skön energi genom ljusinsläppet från öster. Tänk vad ljusets betydelse väger tungt! De ljusa nyanserna som vi valt blev bara så behagliga till vår övriga inredning och helhet. Mija ville att köket skulle smälta in i husets inredning mer än att bara vara ett kök och det måste jag säga att hon verkligen lyckades med.

 En del som bidrar till en skön ”köks-interiör-känsla” är valet av två olika nyanser. Ska erkänna att jag var lite osäker till det men valde att litade på Mijas tanke och idé. Älskar ju att ”inte göra som alla andra”. Den varmgrå köksön knyts nu ihop med inbyggd kyl och frys i samma nyans som helt bryts av med en hel elegant vägg i ostronfärgat. Kolla in den grymt snygga bänkskivan från Dekton som går ton i ton med luckan. Älskar den!  En annan del är såklart att hela köket är platsbyggt och att vi inte valt några väggskåp utan i stället satsat på plana vita ytor som bjuder in till att hänga upp en och annan unik tavla, hylla eller belysning. Väggarna är målade med Nordsjö´s Easy to clean. En färg som är anpassat för utrymmen som kök då den är mer slittålig och avtorkningsbar.

Vårt kök heter System 10 vilket är döpt efter den distans på 10mm som ramar in skåpsmodulerna. De moderna linjerna som systemet har ger en fin kontrast till stilen vårt hus andas från 1907. Kombinationen av gammalt och nytt ger en mjuk och stilfull känsla som aldrig någonsin kommer kännas stel och kall. Tvärtom känns den bara fräsch, elegant och spännande! Mija`s specialitet är att skapa de där detaljerna som knorrar till det ”vanliga köket”. Det gjorde hon i vårt kök med specialbyggda öppna hyllor, insprängt mellan ett par av skåpsmodulerna. De ger utrymme för brickor, skärbrädor och ett och annat fint bruksföremål som är värt att lyfta fram. Hon skapade även dessa otroligt fina handtag till kyl och frys som hon sydde dit för hand. Makalöst fint jobb! Ett projekt som hon dock redan flaggat för var en engångsföreteelse.
Vi är sååå tacksamma för dessa vackra handtag ska ni veta!!

Hela stylingen är gjord efter hur vi faktiskt på riktigt lever i vårt kök. Inte allt för tillrättalagt och med personliga detaljer blandat med grönt och lite annat smått och gott. Hur köket lever kommer ni kunna se ännu tydligare i den fina film som gjordes med Mija, mig och min familj. Kan avslöja att det var något av det roligaste jobb någonsin gjort!

Vi har fått ett underbart kök och på vägen hade vi ett superroligt samarbete med en av Sveriges duktigaste inredare Mija Kinning, vad mer kan man önska sig!! Hoppas ni gillar resultatet lika mycket som vi gör!! Vill också bara avsluta med ett speciellt STORT TACK till Lotta och Malin på Ballingslöv. Ni är fantastiska!
Vill också tacka duktiga fotografen Marcus Lawett för fina bilder och hela skickliga gänget från Attractionfilm som gjorde ett fantastiskt jobb.

/ Daniella

Daniella Witte´s nya kök tillsammans med Mija Kinning – Det färdiga resultatet!

Daniella Witte´s nya kök tillsammans med Mija Kinning – Uppstart & renovering

Daniella Witte´s nya kök tillsammans med Mija Kinning – Det färdiga resultatet!

Frida Fahrman – Köket är klart!

Nästa inlägg

There are 2 comments

Comments are closed.