Ballingslöv på Mallorca –
by Mija Kinning

LoveLiving projekt Antich 36 – ett utmanande och härligt projekt i annat land av mig, Mija Kinning!

Vi har startat ett bolag på Mallorca som heter LoveLiving och precis som namnet så ska våra projekt vara hem som man älskar och blir förälskad i. Vi letade länge efter vårt första objekt innan Antich 36 kom i vår väg och det var kärlek vid första ögonkastet, en sliten pärla som ville bli omhändertagen. I vanlig ordning så började jag titta på planlösningen och vad som var möjligt att göra, vi visste att tre sovrum med eget badrum är ett önskemål från de flesta kunderna och så klart ett snyggt öppet kök, så det var det jag utgick ifrån och att få till vackra miljöer i varma sköna färger och material.

Från början fanns det två sovrum, ett kök, ett badrum samt vardagsrum på nedervåningen, idag finns det två sovrum med egna badrum och ett stort vardagsrum med öppet kök, då vi har tagit ner en vägg för att integrera köket med resten av rummet.

Lägenheten hade träfönster med fina detaljer och trä innerluckor som var så vackra men i uselt skick. Enklast vore så klart att byta till nya i ett mindre charmigt material men mer praktiskt, tyvärr skulle då karaktären och känslan försvinna så vi lät tillverka nya i trä med samma fina detaljer och känsla. Så nöjd med det beslutet. Den lokala snickaren har gjort ett alldeles fantastiskt jobb.

Man kan ju undra varför man tar köket med sig till Mallorca!? För mig var det ett självklart beslut, jag ville veta vad jag fick både i kvalitet och utseende, så klart har dom fina kök även på ön men jag har sonderat terrängen och inte hittat det jag ville och vi bestämde redan från början att vi skulle ta en transport ner med allt och så även kök. Med det färdiga resultatet så är jag glad att det beslutet togs. Lägenheten har fått ett kök som innehåller allt man kan önska sig: stor kyl, frys, diskmaskin och tvättmaskin. Allt integrerat för ett snyggt resultat! En smart ugn och häll har vi självklart också. Kökets luckor är i Bistro varmgrått kombinerat med System 10. Detta ger ett vackert och sobert intryck, bänkskivan fungerar även som stänkskydd genom att vi ställt en stor skiva mot väggen och sen hela köket mot den. Överskåpen med sina ”Mija Kinning” hyllor som skapar en intressant och skulptural känsla. Så nöjd med detta lilla, snygga och praktiska kök. Jag har ställt in ett antikt bord som får agera ö där man både kan sitta och äta, hänga medans man väntar på maten eller hacka grönsaker. Det blir fint att blanda in andra möbler i ett kök för att skapa sköna kontraster.

Stor takterass med ett litet topphus som användes till förråd och tvättstuga, idag är det ett sovrum med badrum. På terassen kan man ligga och slappa i soffan, sola eller varför inte ta en dusch innan grillning och få njuta av maten under pergolan.

Visionen och vår förhoppning har varit att när man ser bilderna ska man känna ett sug i magen av att precis så här vill jag bo. Jag lovade mig själv att det ska vara så där bra att det ska vara svårt att sälja det och helt ärligt när jag stängde dörren när vi var klara så önskade jag att vi kunde behålla den. Man ska bara vilja flytta in, hänga upp sina saker på knopplisten i sovrummet lägga in sina saker i det vackra trä skåpet, packa upp necessären i det fina badrummet.  Laga mat i det öppna köket hänga i soffan eller ta sig upp på terassen för att slappa i soffan, sola eller ta en dusch under bar himmel. Topphuset är som en dröm, så skön känsla att jag skulle jag sova med öppen dörr och inte gå upp förrän någon serverad frukost under pergolans skugga.

Hur jag tänkte kring hela projektet innan vi satte igång kommer ni kunna läsa senare i veckan och hur går det när man ska lyfta in en 4 meters bänkskiva via takterassen!

/ Mija

Ballingslöv på Mallorca – by Mija Kinning

Trendspaning på Salone del mobile!

Ballingslöv på Mallorca – by Mija Kinning

BALLINGSLÖV PÅ MALLORCA DEL 2 –
BY MIJA KINNING

Nästa inlägg