BALLINGSLÖV PÅ MALLORCA DEL 2 –
BY MIJA KINNING

För att ni ska få en så bra upplevelse som möjligt av projekt Antich 36, bjuder jag nedan på hur huset såg ut innan vi satte tänderna i det.

 

Hur börjar man då ett sånt här projekt!?
Ja, för mig startar det första gången jag kliver in i lägenheten. Jag tar några varv, känner in och försöker se möjligheterna och bitarna börjar falla på plats, det går ganska snabbt att se bilden framför mig sen är det bara att jobba framåt. Så klart att det ligger många timmars jobb bakom, för när bilden är klar så börjar jag med dom stora dragen sen stegvis ner till minsta detalj. Jag tar fram ritningar och skisser, sätter färgskalan, materialen och sen ska alla möbler, rekvisita mm inhandlas. Det är en ständig process som pågår även när man gör andra uppdrag, man ser och hittar saker som på något vis hör hemma just i den här lägenheten och på så vis växer allt fram. Jag älskar att leta allt från stora möbler till den lila skulpturen som skapar rätt känsla. Jag önskar verkligen att den eller de som köper vår lägenhet ska känna sig hemma och se alla fina detaljer och njuta av den härliga känslan som verkligen finns här.

Planritning före.

Planritning efter.

Väggen mellan vardagsrummet och ett av sovrummen revs, så att köket kunde bli ett med vardagsrummet.

Under process.

Full lastad lastbil på väg till Mallorca, det var verkligen på millimetern att allt fick plats!

Det var ju en del som inte gick in genom trapphuset, så det fick lyftas upp till takterrassen. Allt från möbler till pergola och det var ju någon som beställt en 4 m lång bänkskiva och lika lång stänkskiva. Hmm… Ja allt för att få till det fina köket som jag planerat och ja ni ser ju att allt höll.

Jo, visst blev det lite skillnad!

Även innan var den lilla nischen en matplats.

Med den platsbyggda bänken så utnyttjar man nicshen optimalt.

Det gamla köket blev sovrum och badrum.

 

Jo, det är faktiskt samma rum!

Terassen och topphuset behövde verkligen tas hand om och utnyttja ytorna på ett bättre sätt, framför allt topphuset och få till en ny vackrare pergola.

Den nya möbeln som ska bli både soffa och förvaring är på väg att muras och putsas.

Ja, men här kan man väl hänga en vacker solig dag!

Topphuset var mer av ett lager och tvättstuga när vi köpte det, men planen var att få till ett tredje sovrum med badrum.

Det blev verkligen ett rum att bara njuta av, sängen kan bli soffor på dagen om man så önskar eller två enkel sängar. Allt för att kunna använt rummet på flera sätt.

Som avslutning på detta inlägg bjuder jag på filmen med det färdiga resultatet. Inspireras och njut av Ballingslöv på Mallorca!

 

/ Mija

 

BALLINGSLÖV PÅ MALLORCA DEL 2 – BY MIJA KINNING

Ballingslöv på Mallorca –
by Mija Kinning

BALLINGSLÖV PÅ MALLORCA DEL 2 – BY MIJA KINNING

Selected Oak

Nästa inlägg