Ballingslöv 90 år

För oss är 2019 ett alldeles särskilt år, vi jubilerar! 90 år av kök är nästan ett sekel av vardagshistoria. I våra kök samsas vardagsglädjen med festhumöret, liksom erfarenheten med innovationen. Ett kök är ingenting utan människorna som använder det, lever där och skapar sin egen vardagsglädje där. Det är därför vi bygger tidernas bästa kök i fabriken i Ballingslöv.

Genom många års visionärt tänkande, målmedvetet arbete och stort engagemang har Ballingslöv AB idag en position och framtidsmöjligheter som är bättre än någonsin. Men hur började allting egentligen? Ballingslöv AB startades 1929 av disponent Albin Svensson och genom ambitiösa och framåtsträvande satsningar i med- och motvind gjorde snart köksinredningarna, från den lilla nordskånska orten, Ballingslöv till ett begrepp i hela landet.


Grundare Albin Svensson


En av de allra tidigaste personalbilderna tagen högst något år efter starten

Genom bilder som publicerats i kataloger vill vi ta er med på en resa i tiden. Kanske påminner bilderna om minnen från köket i ditt barndomshem eller när du besökte dina far- eller morföräldrar och fick hjälpa till att laga mat. Hur det än må vara så kan vi garantera att det blir en resa ner minnenas väg och att du nog får en tanke av ”Just det, så var det!”


40-tal: Banbrytande idéer lade grunden till det moderna köket och funktion och trivsel gjorde succé


50-tal: Tidiga exportförsök, nya inredningsdetaljer och kolorerade foton


60-tal: Exploderande produktutveckling och färger på luckor så som citrongult, skygrått och poesiblått


70-tal: Sortimentet blir bredare och mörka och mustiga färger träder in


80-tal: Nya inredningstrender, kökskunderna krävde ljus


90-tal: Träkök i exklusiva modeller


2000-tal: Färg, form och funktion


2010-tal: Ljust och fräscht


2020-tal: Att förutspå nästa årtiondets trender och färger är något som Ballingslöv har varit utomordentligt bra på genom åren. Vårt jubileumskök är därför inte sämre. Den första februari är det dags för lansering vilket vi ser mycket fram emot att få visa upp för er! Tillsvidare får ni njuta av denna inspirationsbild som är tagen i Milano, Mekka för storslagen design, så snyggt!

/Ballingslöv

 

 

 

INLÄGGET ÄR TAGGAT MED:
, ,
Ballingslöv 90 år

MOODBOARD HERRGÅRD –
BY MIJA KINNING

Ballingslöv 90 år

MOODBOARD LINDBLOMSGRÖN –
BY MIJA KINNING

Nästa inlägg