Badrumsrenoveringen – att bygga upp igen

Nu har vi börjat bygga upp badrummet igen. Här visar vi den badrumsmöbeln som vi har tänkt att sätta upp i badrummet efter badrumsrenoveringen:

badrumsrenovering av ballingslöv

Steg 2 – Vi börjar bygga upp igen

Efter de nya rördragningarna och golvbrunnen på plats enligt alla instruktioner så är det nu dags att stänga väggarna igen. Här är det viktigt att man använder rätt och godkända material på väggarna.
På golvet lägger snickaren golvspånskivor som sen givetvis ska flytas med betong och tätskiktas. På väggarna sattes det först upp plywood i hela badrummet och sen speciella godkända badrumsskivor i övriga badrummet som finns hemma hos alla bygghandlare idag. Skivorna är väldigt dyra.

badrumsrenovering av ballingslöv

Detta tog snickaren ungefär 1,5 arbetsdag. När detta var klart ringde vi elektrikern som kom och lade den elektriska golvvärmen. Och efter det var det dags för kakelsättaren att göra entré för att flytspackla golvet. Ett bra och rejält fall mot golvbrunnen i duschen är ju alltid viktigt och tydligen en sak som ofta görs lite för dåligt. Vi har nu bestämt att ta en mindre klinkerplatta vid duschhörnan (10×10 cm) för att ge bra förutsättningar för att få till ett bra fall.
På övriga golvet blir formatet 30×30 cm.

badrumsrenovering av ballingslöv

Flytspacklingen av golvet tog ca 5-6 timmar för kakelsättaren. Vi väntade sen två dygn innan vi penslade ut primer på golvet för att klinkerplattorna ska få bästa möjliga vidhäftning. Det kan du busenkelt göra själv och det tar max 30 minuter.

Det var steg 2. Nästa gång är det dags för ett av de viktigaste momenten – tätskikt.

Steg 2 kan sammanfattas med denna tidsåtgång:

  • Snickare: 12 timmar
  • Elektrikern: 2 timmar
  • Kakelsättaren: 6 timmar

Inspiration – Badrumsrenoveringen

Det är ju ganska svårt i det här läget att se hur badrummet kommer se ut längre fram. Därför får ni här se lite inspirationsbilder på vad vi ska fylla badrummet med för badrumsmöbler.

badrumsrenovering av ballingslöv

badrumsrenovering av ballingslöv

Badrumsrenoveringen – att bygga upp igen

Alla dessa detaljer!

Badrumsrenoveringen – att bygga upp igen

Inspirationskväll med Mija Kinning

Nästa inlägg