Att välja beslag

Trendenser - beslag

Har du tänkt på vilken skillnad beslagen kan göra för att förändra uttrycket i ditt kök, på dina garderobsdörrar eller i ditt badrum? Jag brukar säga att beslag är inredningens motsvarighet till modevärldens smycken och accessoarer. En liten men väldigt viktig detalj som kan användas för att sätta stilen eller pricken över i:et. En slät vit eller avart lucka kan få helt olika uttryck, beroende på vilket handtag eller vilken knopp du väljer. Här är mina favoriter i Ballingslövs sortiment.

Beslag/handtag med läderdetalj

Mina personliga favoriter och de handtag jag själv valt till mitt kök i spinneriet. Inslaget med läderdetaljen mjukar upp strama moderna interiörer och ger ett lite mer livfullt inslag mot lackade luckor. Skinnet är lätt att torka av men var inte rädd för fläckar, jag tycker de blir ännu finare efter ett par års användning.

Knopp av kork

Kork är ett naturmaterial som ligger helt rätt i tiden, och den här knoppen tar för sig rejält. Kanske finast som solitär, eller i par.

Vit knopp med silverdetalj

Dessa klassiska knoppar har stått sig över tid och passar därför fint in i sekelskifteskök eller i mer lantliga inredningar. Jag tänker att de skulle vara extra snygga mot en mörkgrå eller blå lucka.

Svart knopp

Keep it simple. En svart knopp blir aldrig fel. Snyggt att matcha ton i ton med svarta luckor eller att bryta av mot en färgad dito. Varför inte på en mullvadsfärgad lucka?

Knopp i borstat stål

Klassiskt, elegant och lättskött knopp som funkar i de flesta kök men kanske mest i funkis. Tänk på att man kan välja olika beslag på skåp och lådor, den här tycker jag är extra fin på det senare.

Handtag i trä

Trärent är hett under 2016 och vågar man inte gå all in på träluckor kan det vara fint att bryta av med ett handtag som går i den stilen. Snyggt att matcha med trästolar eller ett bord med ljus träskiva.

Läderbeslag med mässingsfäste

Modernt beslag som passar bistroinspirerade kök eller badrum med edge. Tänk Brooklyn NY, en ruff restaurang i Köpenhamn eller ett café i Amsterdam.

Klassiskt beslag i borstat stål

Det här tidlösa handtaget funkar lika bra på retrokök som moderna diton, liksom i bistroinspirerade kök och på lantliga luckor. Ett säkert kort om du är osäker!

Vitt handtag

Vitt på vitt blir aldrig fel och detta handtag kan förstärka känslan i ett funkishus. Rakt, sobert och stramt!

Mer inspiration

Vill du se fler fina beslag ur Ballingslövs sortiment hittar du det här.

INLÄGGET ÄR TAGGAT MED:
, ,
Att välja beslag

Kärlek till kök

Att välja beslag

Planera badrummet i drömkåken

Nästa inlägg