5 saker att tänka på vid en köksrenovering

köksrenovering - gastro vitt kök

Att renovera köket är ett projekt som gärna får ta lite tid – innan du går igång. Nyckeln till en lyckad köksrenovering är god planering, där du har funderat igenom både dina funktionella behov och estetiska önskemål.

Köksrenovering

Självfallet underlättar det om du redan har kommit en bit i dina tankar innan du träffar din köksrådgivare. Här följer några saker som det kan vara bra att tänka igenom.

1. Planera efter behov

Det är bra att redan från början fundera igenom hur du vill använda ditt nya kök. Hur många ska få plats att äta, till vardags och fest? Brukar ni laga mat tillsammans? Ska köket vara en plats att hänga på även mellan måltiderna? När du definierat behoven är det mycket lättare att få till en bra köksrenovering.

2. Leta inspiration

För att få upp ögonen för nya idéer är det bra att titta dig omkring hos vänner och bekanta. Vem har ett trevligt kök, och hur har de gjort? Inspireras även av inredningsmagasin och inredningsbloggar, så får du garanterat många bra tips till din egen köksrenovering. Samla gärna bilder inför ditt möte med en köksrådgivare.

3. Bestäm budget

En viktig fråga är naturligtvis din budget. Hur mycket pengar vill du lägga på din köksrenovering? Tänk på att räkna på både material och arbetskostnad, men glöm inte bort att du kan tjäna många sköna slantar genom att använda dig av ROT-avdraget.

4. Rita upp ditt kök

Ett kök består av många delar. Det är därför en god idé att rita upp köket, på papper eller online, så att du inte glömmer bort något. Ritar du skalenligt får du även en känsla för hur köket kommer att se ut och fungera praktiskt. Självfallet är ritningen något din köksrådgivare hjälper dig med inför din beställning, men det är både kul och nyttigt att själv dra de första strecken.

5. Planera för el och vatten

I ditt nya kök behöver du även ta hänsyn till el och vatten. Var ska spis och diskmaskin placeras? Sitter anslutningarna på rätt plats eller behöver de flyttas för att passa planeringen av ditt nya kök? Tänk på att alla el- och VVS-arbeten ska vara klara när det är dags att montera in köket. Hantverkarna måste med andra ord planeras in i god tid innan köket anländer.

Fler tips för din renovering

På Ballingslövs hemsida hittar du fler tips för din köksrenovering. På Ballingslövs kanal på Youtube kan du se filmer om hur du renoverar och köper kök.

INLÄGGET ÄR TAGGAT MED:
,
5 saker att tänka på vid en köksrenovering

Så sköter du dina bänkskivor

5 saker att tänka på vid en köksrenovering

Vem gör vad vid ett ROT-avdrag?

Nästa inlägg